Меню
Количка

Точила

Специални цени на Градински бараки и навеси
Специални цени на Градински бараки и навеси
Brand: TOJIRO
Стабилизатор за заточване на ножове Tojiro F-443Водачът помага, да се поддържа  оптимален ъгъл (10-15º)  при заточване на кухненски ножове върху камък. Това е особено полезен предмет за хора, които започват да се учат, как да точат ножовете си върху камък. Подходящ както за тесни ножове, т..
32.00 лв.
Без данък:32.00 лв.
Brand: Dulotec
Точило за ножове и други Dulotec с кожен калъф, за лесно транспортиране и съхранение.Двете страни са с различна едрина на абразивната повърхност 600 грит и 1200 грит.Предназначено за заточване на всичко, при всякакви условия, дори в движение.Здраво и компактно решение за ръчно заточване.Размери: Шир..
19.00 лв.
Без данък:19.00 лв.
Brand: AccuSharp
Двустепенното точило за ножове Diamond PRO е лесен за използване инструмент, който всеки може да заточва. Разполагащо с два вида, груби (диамантени) и фини (бели) керамични пръчки  са точно това, от което се нуждаете, за да се грижите и поддържате остриетата си. Формата позволява на потреб..
59.00 лв.
Без данък:59.00 лв.
Brand: AccuSharp
Двустепенното точило за ножове Sharp'N'Easy е лесен за използване инструмент, който всеки може да заточва. Разполагащо с два вида, груби (кафяви) и фини (бели)  керамични пръчки  са точно това, от което се нуждаете, за да се грижите и поддържате остриетата си. Формата позволява на потребит..
19.00 лв.
Без данък:19.00 лв.
Brand: Sorbe.bg
AutoSHARP от The Edge е точило за ножове, оборудвано със система, която автоматично регулира ъгъла на заточване спрямо модела на острието. Той е лесен за използване, безопасен, удобен и стабилен - идеален за заточване на всякакви кухненски ножове, както и EDC ножове, ловни ножове и сгъваеми ножове.&..
20.00 лв.
Без данък:20.00 лв.
Brand: Dulotec
Противоплъзгаща силиконова подложка за разглобяване на сгъваем нож, фенер, огнестрелно оръжие (пистолет) и други.В горната си част разполага с осем отвора за фини отвертки, едно основно и седем отделения за части, от който две с магнит достатъчно силен, за да задържи малките метални винтчета в отдел..
29.00 лв.
Без данък:29.00 лв.
Brand: Work Sharp
Pivot Knife Sharpener е вашето преносимо решение  за бърз, лесен и ефективен начин за заточване на всеки нож, който притежавате, в 2 лесни стъпки, включително серетирани остриета и инструменти. Където и да ви отведе вашето приключение.25° Convex-Carbide  е технология за бързо възстановяван..
19.00 лв.
Без данък:19.00 лв.
Brand: Dulotec
Точило Dulotec 5 в 1 е вашето преносимо решение  за бърз, лесен и ефективен начин за заточване на всеки нож, който притежавате, в 2 лесни стъпки, включително серетирани остриета и инструменти. Където и да ви отведе вашето приключение.Първа стъпка: Carbide  - технология за бързо възстановяв..
29.00 лв.
Без данък:29.00 лв.
Brand: Work Sharp
Ежедневно, ултра леко и компактно точило за заточване на ножове и инструменти.Диамантената плоча за заточване и фин керамичен прът използват вградени ъглови водачи, за да създават остър режещ ръб по всяко време и навсякъде, където имате нужда от него на всичките си ножове. У дома или на открито за т..
29.00 лв.
Без данък:29.00 лв.
Brand: Work Sharp
Мултифункционално преносимо ръчно точило с водачи, с направляващи ъгли,  диамантена пластина и фината керамична пръчка, усъвършенствате режещият ръб до по-високо ниво на острота. Устройството за заточване на ножове е компактно, лесно за употреба, предназначено за заточване на всичко, при всякак..
40.00 лв.
Без данък:40.00 лв.
Brand: TOJIRO
Заточване в 3 лесни стъпки.Поставете точилото хоризонтално на равна повърхност, хванете го здраво за основата, поставете ножа в секцията за заточване 1 приложете лек натиск и издърпайте към вас след което, повторете 10-20 пъти в двете посоки. Ако ножът е силно захабен, увеличете броя на движенията н..
44.00 лв.
Без данък:44.00 лв.
Brand: TOJIRO
Японска острота в 3 лесни стъпки.Поставете точилото на равна повърхност, завъртете предпазителят, който се превръща в дръжка.Хванете здраво дръжката, поставете основата на ножа в секцията за заточване, приложете лек натиск и издърпайте към вас за диамантеното точило след което, повторете 10-20 пъти...
67.00 лв.
Без данък:67.00 лв.
Brand: Work Sharp
Ръчното точилото за ножове Benchstone е 3-странна абразивна система за заточване под предварително зададен ъгъл, предназначена за тези, които търсят лесно за използване настолно точило, осигуряващо постоянни резултати. Tri-Brasive® осигурява диамантени плочи със средна зърнометрия 320 и фина 600 за ..
139.00 лв.
Без данък:139.00 лв.
Brand: Work Sharp
Система за направлявано ръчно заточване и усъвършенствате режещият ръб на вашите ножове. Тя е създадена както за начинаещи, така и за майстори в точенето и може да се използва за заточване на всеки нож, който притежавате.Иновативната система Pivot-Response следва извивката на острието по време на за..
177.00 лв.
Без данък:177.00 лв.
Brand: Work Sharp
Work Sharp и легендата в производството на ножове Кен Онион си партнират, за да създадат заточващото устройство за ножове Angle Set Knife Sharpener за ентусиастите, които обичат да заточват ръчно. Тази настолна точилка осигурява широк диапазон от ъгли на острието и прави заточването бързо и лесно.Тр..
145.00 лв.
Без данък:145.00 лв.
Brand: Work Sharp
Комплект резервни ремъци - шкурки за машина за заточване Work Sharp Ken Onion.Съдържание:  Съдържа: 5 x P120 лента (изключително груба шкурка)Размер на лентата: 3/4" x 12"..
49.00 лв.
Без данък:49.00 лв.
Brand: Work Sharp
Комплект резервни ремъци - шкурки за машина за заточване Work Sharp Ken Onion.Съдържание:  Съдържа: 5 x X22 лента (средна шкурка)Размер на лентата: 3/4" x 12"..
49.00 лв.
Без данък:49.00 лв.
Brand: Work Sharp
Комплект резервни ремъци - шкурки за машина за заточване Work Sharp Ken Onion.Съдържание:  Съдържа: 5 x X65 лента (груба шкурка)Размер на лентата: 3/4" x 12"..
49.00 лв.
Без данък:49.00 лв.
Brand: Work Sharp
Комплект резервни ремъци - шкурки за машина за заточване Work Sharp Ken Onion.Съдържание:  1 x P120 (изключително груб)1 x X65 (груб)1 x X22 (среден)1 x X4 (фин)1 x 6000 (изключително фин)..
49.00 лв.
Без данък:49.00 лв.
Показани 1 от 19 | 19 (1 Страници)

Поддържайте ножовете си остри без усилия

Доброто точило за ножове помага да поддържате любимия си нож в перфектен вид. Всеки нож се затъпява при ползване и е много по-лесно да се поддържа редовно бръснещата му острота, отколкото да го оставите да се затъпи и да го презаточвате. Острите ножове също са много по-безопасни за работа. Най-опасният инструмент във всяка кухня е тъпото острие. Тъпите ножове изискват повече сила за използване, което увеличава риска от подхлъзване и порязване.


Как да изберем точило за нож

Ключов момент при заточването е поддържане на постоянен ъгъл, което се постига или при ползването на точила с фиксиран ъгъл, или с практика това умение  може да се придобие. Друг важен момент при избора на точило е изборът на правилния абразив - ако евтините карбидни точила с V образна форма са добри за бързо заточване на кухненски нож с мека стомана, те също така отнемат много материал от острието и не са препоръчителни за ползване при висококачествени ножове.

Съществува също огромно разнообразие от водни и маслени естествени и синтетични заточващи камъни, които обаче изискват време, внимание и много поддръжка. Затова се фокусираме върху предлагането на диамантени и керамични точила, които работят при всички стомани бързо, не нараняват острието и не изискват сложна поддръжка. Имаме модели с предварително зададени ъгли и такива за точене на ръка, малки точила за ползване навсякъде и големи модели за удобно точене в къщи.

Важно е да се отбележи, че точилото е (почти) еднократен разход - ползва се дълги години и е важно да се вземе най-доброто според вашите нужди.


Колко често трябва да прибягваме до заточване на нож

Колкото по-често поддържате остротата, толкова по-рядко ще заточвате. Две-три бързи движения на керамика или строп поддържат заточен нож с бръснеща острота и при редовна поддръжка, ще се налага сравнително рядко да се заточва.


Видове точила за нож, които предлагаме

Има голямо разнообразие с цел, да задоволим всички нужди на любителите на качествени ножове:

  • джобно точило за ножове - удобно и малко, поддържа остротата където и да се наложи;
  • настолно точило за ножове - всички наши точила имат някаква форма на предварително зададени ъгли, които подпомагат правилното заточване;
  • електрически точила за ножове и комплекти шкурки за тях.


Защо да поръчате точило от онлайн магазин Sorbe.bg

Sorbe.bg е утвърден търговец с история на българския пазар и член на Българска Е-комерс Асоциация (БЕА). Нашият управител Ясен Филипов е популярен със страстта си към ножове, фенери и други джаджи за ежедневна и професионална употреба. Умее да подбира моделите, според предпочитанията на бългаските полицаи, военни, планинари и професионалисти в различни сфери. В това са се убедили вече хиляди наши клиенти, които разчитат на нас както за доставка, така и за ремонт, консумативи и резервни части.

Предлагаме безплатна доставка за всички поръчки над 70 лв и до всяка точка на България. След всяка направена заявка онлайн се обаждаме за потвърждение на поръчката и консултация, което гарантира информиран избор от Ваша страна. Можете да ни потърсите и предварително на ☎️ 024 744 604.


Не се колебайте и поръчайте още сега! Ще очакваме да се похвалите с новите придобивки като ни тагнете в социалните мрежи или ни изпратите снимки.

Здравейте,
изберете как да се свържете с нас. Ще отговорим максимално бързо.