Меню
Количка

Точила

Специални цени на Градински бараки и навеси
Специални цени на Градински бараки и навеси
Brand: Work Sharp
Електрическо точило за ножове и инструменти Work Sharp Ken Onion Edition е с по-голяма мощност, гъвкавост и контрол, както е определено от легендарния производител на ножове Ken Onion. Това точило е предназначено за любителите на остриета, които искат прецизност, невероятно остри режещи ..
465.00 лв.
Без данък:465.00 лв.
Brand: Dulotec
Точило за ножове и други Dulotec с кожен калъф, за лесно транспортиране и съхранение.Двете страни са с различна едрина на абразивната повърхност 600 грит и 1200 грит.Предназначено за заточване на всичко, при всякакви условия, дори в движение.Здраво и компактно решение за ръчно заточване.Размери: Шир..
19.00 лв.
Без данък:19.00 лв.
Brand: Work Sharp
Комплект резервни ремъци - шкурки за машина за заточване Work Sharp Ken Onion.Съдържание:  1 x P120 (изключително груб)1 x X65 (груб)1 x X22 (среден)1 x X4 (фин)1 x 6000 (изключително фин)..
49.00 лв.
Без данък:49.00 лв.
Brand: Work Sharp
Комплект резервни ремъци - шкурки за машина за заточване Work Sharp Ken Onion.Съдържание:  Съдържа: 5 x P120 лента (изключително груба шкурка)Размер на лентата: 3/4" x 12"..
49.00 лв.
Без данък:49.00 лв.
Brand: Work Sharp
Комплект резервни ремъци - шкурки за машина за заточване Work Sharp Ken Onion.Съдържание:  Съдържа: 5 x X22 лента (средна шкурка)Размер на лентата: 3/4" x 12"..
49.00 лв.
Без данък:49.00 лв.
Brand: Work Sharp
Комплект резервни ремъци - шкурки за машина за заточване Work Sharp Ken Onion.Съдържание:  Съдържа: 5 x X65 лента (груба шкурка)Размер на лентата: 3/4" x 12"..
49.00 лв.
Без данък:49.00 лв.
Brand: AccuSharp
Двустепенното точило за ножове Diamond PRO е лесен за използване инструмент, който всеки може да заточва. Разполагащо с два вида, груби (диамантени) и фини (бели) керамични пръчки  са точно това, от което се нуждаете, за да се грижите и поддържате остриетата си. Формата позволява на потреб..
59.00 лв.
Без данък:59.00 лв.
Brand: AccuSharp
Двустепенното точило за ножове Sharp'N'Easy е лесен за използване инструмент, който всеки може да заточва. Разполагащо с два вида, груби (кафяви) и фини (бели)  керамични пръчки  са точно това, от което се нуждаете, за да се грижите и поддържате остриетата си. Формата позволява на пот..
19.00 лв.
Без данък:19.00 лв.
Brand: Work Sharp
Мултифункционално преносимо ръчно точило с направляващи ъгли е цялостно решение за заточване. Предназначено за заточване на всичко, при всякакви условия, дори в движение. Проектиран изключително за спортисти и потребители на ножове, които се нуждаят от цялостно, здраво и компактно решение за ръчно з..
80.00 лв.
Без данък:80.00 лв.
Brand: Work Sharp
Мултифункционално преносимо ръчно точило с водачи, с направляващи ъгли,  диамантена пластина и фината керамична пръчка, усъвършенствате режещият ръб до по-високо ниво на острота. Устройството за заточване на ножове е компактно, лесно за употреба, предназначено за заточване на всичко, при всякак..
45.00 лв.
Без данък:45.00 лв.
Brand: Work Sharp
Ежедневно, ултра леко и компактно точило за заточване на ножове и инструменти.Диамантената плоча за заточване и фин керамичен прът използват вградени ъглови водачи, за да създават остър режещ ръб по всяко време и навсякъде, където имате нужда от него на всичките си ножове. У дома или на открито за т..
29.00 лв.
Без данък:29.00 лв.
Brand: Work Sharp
Система за направлявано ръчно заточване и усъвършенствате режещият ръб на вашите ножове. Тя е създадена както за начинаещи, така и за майстори в точенето и може да се използва за заточване на всеки нож, който притежавате.Иновативната система Pivot-Response следва извивката на острието по време на за..
177.00 лв.
Без данък:177.00 лв.
Brand: Sorbe.bg
AutoSHARP от The Edge е точило за ножове, оборудвано със система, която автоматично регулира ъгъла на заточване спрямо модела на острието. Той е лесен за използване, безопасен, удобен и стабилен - идеален за заточване на всякакви кухненски ножове, както и EDC ножове, ловни ножове и сгъваеми ножо..
20.00 лв.
Без данък:20.00 лв.
Показани 1 от 13 | 13 (1 Страници)

Поддържайте ножовете си остри без усилия

Доброто точило за ножове помага да поддържате любимия си нож в перфектен вид. Всеки нож се затъпява при ползване и е много по-лесно да се поддържа редовно бръснещата му острота, отколкото да го оставите да се затъпи и да го презаточвате. Острите ножове също са много по-безопасни за работа. Най-опасният инструмент във всяка кухня е тъпото острие. Тъпите ножове изискват повече сила за използване, което увеличава риска от подхлъзване и порязване.


Как да изберем точило за нож

Ключов момент при заточването е поддържане на постоянен ъгъл, което се постига или при ползването на точила с фиксиран ъгъл, или с практика това умение  може да се придобие. Друг важен момент при избора на точило е изборът на правилния абразив - ако евтините карбидни точила с V образна форма са добри за бързо заточване на кухненски нож с мека стомана, те също така отнемат много материал от острието и не са препоръчителни за ползване при висококачествени ножове.

Съществува също огромно разнообразие от водни и маслени естествени и синтетични заточващи камъни, които обаче изискват време, внимание и много поддръжка. Затова се фокусираме върху предлагането на диамантени и керамични точила, които работят при всички стомани бързо, не нараняват острието и не изискват сложна поддръжка. Имаме модели с предварително зададени ъгли и такива за точене на ръка, малки точила за ползване навсякъде и големи модели за удобно точене в къщи.

Важно е да се отбележи, че точилото е (почти) еднократен разход - ползва се дълги години и е важно да се вземе най-доброто според вашите нужди.


Колко често трябва да прибягваме до заточване на нож

Колкото по-често поддържате остротата, толкова по-рядко ще заточвате. Две-три бързи движения на керамика или строп поддържат заточен нож с бръснеща острота и при редовна поддръжка, ще се налага сравнително рядко да се заточва.


Видове точила за нож, които предлагаме

Има голямо разнообразие с цел, да задоволим всички нужди на любителите на качествени ножове:

  • джобно точило за ножове - удобно и малко, поддържа остротата където и да се наложи;
  • настолно точило за ножове - всички наши точила имат някаква форма на предварително зададени ъгли, които подпомагат правилното заточване;
  • електрически точила за ножове и комплекти шкурки за тях.


Защо да поръчате точило от онлайн магазин Sorbe.bg

Sorbe.bg е утвърден търговец с история на българския пазар и член на Българска Е-комерс Асоциация (БЕА). Нашият управител Ясен Филипов е популярен със страстта си към ножове, фенери и други джаджи за ежедневна и професионална употреба. Умее да подбира моделите, според предпочитанията на бългаските полицаи, военни, планинари и професионалисти в различни сфери. В това са се убедили вече хиляди наши клиенти, които разчитат на нас както за доставка, така и за ремонт, консумативи и резервни части.

Предлагаме безплатна доставка за всички поръчки над 70 лв и до всяка точка на България. След всяка направена заявка онлайн се обаждаме за потвърждение на поръчката и консултация, което гарантира информиран избор от Ваша страна. Можете да ни потърсите и предварително на ☎️ 024 744 604.


Не се колебайте и поръчайте още сега! Ще очакваме да се похвалите с новите придобивки като ни тагнете в социалните мрежи или ни изпратите снимки.

Здравейте,
изберете как да се свържете с нас. Ще отговорим максимално бързо.