Спалните са нашето убежище далеч от ежедневието - място за разтоварване след дълъг ден и презареждане през нощта. В пространство, което е толкова важно за нашата индивидуалност и комфорт, колекция от прекрасни мебели може да бъде от съществено значение за улавянето на онова модерно, уютно и изключително усещане.


Без значение дали се нанасяте в нов дом или обновявате сегашната си спалня, дизайнът й не трябва да се пренебрегва. Въпреки че няма конкретни и точни правила за това как да декорирате спалнята, винаги трябва да се стремите да я направите удобна и приятна. Всичко опира до избора на практично, функционално обзавеждане и създаването на атмосфера с вкус. Наличието на поддържащи и добре изработени елементи ще Ви помогне да създадете една наистина успокояваща среда.


Легло

Всички знаем, че леглото е истинската звезда на всяка колекция спални мебели. Независимо дали говорим за легла в минималистичен стил или класически силует, рамката на леглото, която избирате, помага за постигането на вида, който искате във Вашата стая. Материалът и цветът й също имат огромно значение. Матракът зависи от Вашите лични предпочитания. Има множество видове матраци, от които да избирате, да не говорим за различните степени на твърдост.


Гардероби

За да избегнем разхвърляните дрехи и полупразни чаши, следващата стъпка е съхранението. Скринът е от онези мебели за спалня, без които най-вероятно не можете. Подходящият гардероб ще придаде на стаята елегантен вид. Какъвто и размер, стил или покритие да изберете, важно е да не претрупвате пространството си.


Нощни шкафчета

Нуждаете се от място за телефона или книгата си? Стилните нощни шкафчета са идеалното решение и също така ще бъдат прекрасно допълнение към Вашето легло.


Съвети

  • Докато пазарувате мебели за спалня, отдавайте по-голямо значение на комфорта, отколкото на всичко друго. Не забравяйте, че ще прекарате голяма част от деня и нощта си там.

  • Отдайте дължимото внимание на изработката, защото тя ще гарантира дълготрайност на Вашите мебели и ще Ви спести ненужни разходи за ремонт.

  • Във всеки дизайн на спалня, голяма или малка, няколко довършителни щрихи могат да направят всичко различно. Не пренебрегвайте аксесоарите.

Говорейки за спални мебели, те трябва да бъдат избрани с внимание към детайлите, следвайки цялостния декор на дома, цвета на стените и не на последно място бюджетът Ви.

Няма универсален начин да декорирате спалнята си. Независимо дали проектирате спалня от нулата или подобрявате това, което имате, всичко зависи от индивидуалните Ви нужди, навици и начин на живот.