Доброто място за съхранение трябва да бъде приоритет, когато става въпрос за планиране на идеи за градина – никой не иска разхвърлян и неизползваем заден двор.

Съхранението на открито не е съвсем лесно. За разлика от дом, който има килери, шкафове и чекмеджета, за да скрие Вашите вещи, дворът е широко отворен, което означава, че трябва да мислите креативно, за да организирате и съхранявате нещата си.

Организирането на Вашето външно пространство не е толкова плашещо, колкото изглежда на пръв поглед. Всичко от градински инструменти, контейнери и саксии до по-големи предмети, като косачки и мебели, може да направи градината Ви да изглежда особено разхвърляна и хаотична. Но има много стилни идеи, за да възстановите реда.


Идеи за съхранение

Вашият двор често се превръща в семейно сметище? Преди да започнете проекта си, решете какво бихте искали да съхранявате в навес или барака. Помислете за нещата, които използвате най-често или какво е най-необходимо за сезона.

Градинските инструменти трябва да се съхраняват на открито, където е най-вероятно да са необходими, но да се държат на безопасно и спретнато място. Организирането им е полезно, тъй като Ви помага да контролирате какво имате и къде се намира, така че да не купувате такива, от които не се нуждаете. Грижете се добре за Вашите инструменти и те ще продължат да се грижат добре за Вас и своите цели за години напред.


Инвестирайте в градинска барака

Градината Ви е пълна с всякакви малки и големи предмети, които сте натрупали през годините? Тогава една просторна, устойчива на атмосферни влияния градинска барака, може да бъде точно това, от което се нуждаете. В нея, инвентарът ще бъде подреден и добре съхранен, за да ви служи по-дълго време. Тя придава и един по-добър вид на двора ви.


Навес

Всеки трябва да има навес за съхранение. Той е сигурно, устойчиво на атмосферни влияния място за съхранение за всички инструменти и дреболии. Стелажите са интелигентен начин за организиране на навес, тъй като можете да използвате пълноценно както височината, така и ширината.

През зимата косачките могат да се съхраняват в задната част на Вашия навес, докато греблата и метлите могат да бъдат отпред, а с идването на пролетта да ги размените. Съхранявайте по-острите предмети по-високо, на безопасно място, а по-малките в етикетирани кутии и контейнери.


Изградете зона за забавление със скрито място за съхранение

Превръщането на стопански постройки в парти зона със скрити складове, място за упражнения, къщи с басейни и спа центрове е голяма тенденция.


Открити рафтове

Не всичко трябва да бъде скрито. Всъщност декоративните решения ще преобразят външния вид, атмосферата и усещането на задния Ви двор. Няколко плаващи рафта работят особено добре в навес или градинска стая. Те добавят интересен елемент, който привлича окото, като същевременно помагат да се поддържа пространството на пода чисто и подредено.

Най-добре е да монтирате отворени рафтове точно над нивото на очите и на леснодостъпно място, ако възнамерявате да държите там редовно използвани предмети, като ръкавици, градински ножици и лейки.


Съхранение на трупи и дърва за огрев

Обикновена дървена пергола или навес са чудесна опция и ще осигурят необходимия подслон.


Осигурете заключващо се хранилище за ценни предмети

Ако ценното градинско пространство е ограничено, но трябва да съхранявате по-обемисти или скъпи артикули – от косачки и градински инструменти до оборудване за игра на деца и велосипеди – изберете решение със среден размер, което се заключва и може да бъде разположено отстрани на къщата, предната градина или в задния двор.


Вградете стелажи в оградата

Стелажите са отличен начин да запазите греблата и лопатите на сигурно място, а не на земята, където някой може лесно да се спъне в тях и да се нарани. Те са тънки, заемат минимално място и могат да поберат тонове инструменти.


Място за външно обзавеждане

Обърнете внимание на възможността за изграждане на гараж или склад. Ще разполагате със закрито пространство, в което можете да сложите Вашите градински мебели и да ги предпазите от влага и други вредители.

Постарайте се всяка категория принадлежности да има определен дом, за да бъде по-лесна за намиране!