Казват, че кухнята е сърцето на дома, но хайде, всички знаем, че това е всекидневната! Тя е едно от най-важните и многофункционални пространства в дома. Не е просто стая за сядане през свободното Ви време, а място за събиране на семейството, място за забавление на гостите, център за гледане на филми и място за домашна работа. Дизайнът и обзавеждането са в основата за създаването на един уютен хол.

Когато говорим за мебели и цялостна визия на всекидневната, има много фактори, които трябва да имате предвид. Важно е да наблегнете и да комбинирате естетика, функционалност и комфорт, за да създадете простор, който отразява Вашия вкус и отговаря на Вашите нужди.


Идеи за Вашата уютна всекидневна

Ето няколко идеи, които ще Ви помогнат по пътя към създаване на перфектния хол:

1.    Организиране на пространството, с което разполагате

Вариантите за това как да разположите мебелите са почти безкрайни. Когато ги подреждате, започнете първо с най-голямата и основна част. Обикновено това е диванът, а в някои случаи канапе или фотьойл. Ориентирайте детайла към най-забележителната част на стаята, която може да бъде телевизор, камина или друго.

2.    Помислете за цялостния облик и стил на мебелите

- Изборът на диван е от голямо значение, не само заради цената, но и защото той задава тона за стила на стаята.

- акцентните столове са чудесен начин да добавите допълнителни места за сядане към пространството и да смесите различни дизайнерски стилове в една стая.

- Нито една всекидневна не е пълна без ТВ шкаф или стойка за телевизор. Има множество опции, които да Ви помогнат да създадете Вашето идеално пространство за домашно забавление, независимо дали обзавеждате малко студио или голям семеен хол.


- С различни стилове, които да пасват на Вашите места за сядане и мебели, холните маси съхраняват всичко, което искате да имате наблизо.

- Ако обичате да четете и имате колекция от книги, ще имате нужда от библиотека, етажерка или рафтове, които да осигурят удобно пространство за съхранение.

3.    Цветова гама

Направете пространството привлекателно с комбинация от цветове, които обичате и можете да адаптирате, за да съответстват на Вашия стил на декориране.

4.    Текстил

Добавете възглавници, покривки или друго, за да придадете уют. Изберете материи и десени, които си отиват с общата цветова схема.

5.    Осветление

Правилното осветление играе важна роля за създаването на подходяща атмосфера. Може да сложите настолни или подови лампи, за да акцентирате определени зони.

6.    Декорация

Не забравяйте и декоративните акесоари като вази, сувенири и картини, които отразяват Вашия личен вкус и ще допълнят обстановката.

Обзавеждането на всекидневна, която е може би най-използваното пространство във Вашия дом, може да бъде предизвикателство, независимо дали започвате от нулата или обмисляте редизайн:


Планирайте

Важно е да започнете с готов план. След като имате визия, ще направите списък с цялото обзавеждане, от което се нуждаете, за да постигнете целите си. Всеки дизайн е уникално произведение на изкуството, което отразява едновременно красота и естетика с безпрецедентно ниво на качество и внимание към детайла. Всичко е изпълнимо, когато имате въображение и желание.

Определете бюджета си
Не можете да изпълните визията си, без първо да определите бюджета си.

Купете многофункционални части
Заложете на мебели, които служат за множество цели. Диванът, например, позволява пространството да се удвои като стая за гости, когато е необходимо.

Поръчайте, осигурете и инсталирайте новото си обзавеждане

Това е моментът, в който Вашата всекидневна ще бъде абсолютно достойна за списание.

 

Радвайте се на стилизирано пространство, което успокоява, релаксира, подобрява или дори създава връзка и улеснява живота Ви.

 

Готови ли сте за вдъхновяваща промяна, която да внесе лекота в ежедневието Ви и радост в начина Ви на живот?