Меню
Количка

Fisher Space Pen

История на Fisher Space Pen

По време на първите мисии на НАСА астронавтите са използвали моливи. Например за Project Gemini, НАСА поръчали механични моливи през 1965 г. от Tycam Engineering Manufacturing, Inc., в Хюстън. Закупили 34 броя на обща цена от 4 382,50 долара, или 128,89 долара за единица. Това е създало напрежение по това време, тъй като много хора вярвали, че това е прекалено голям разход за молив. НАСА реагирали незабавно и започнали да търсят различни артикули.

По същото време, Пол С. Фишър от Fisher Pen Co. проектирал химикалка, която работи по-добре в уникалната космическа среда. Новата му писалка с пълнител с мастило под налягане функционирала в безтегловна среда, под вода, в други течности и при екстремни температури от (-34 ⁰ C до + 120 ⁰ C ). Фишър разработил космическата си писалка без финансиране от НАСА като компанията инвестирала около 1 милион щатски долара от собствените си средства в усилията, след което патентовали продукта си и го пуснали на пазара.

Фишър предложил писалките на НАСА през 1965 г. и през 1967 г., след строги тестове, мениджърите на НАСА се съгласили да оборудват астронавтите от Аполо с тези писалки. Медиите съобщават, че приблизително 400 химикалки са закупени от Fisher на цена от $ 6 на брой за Project Apollo. През февруари 1969 г. Съветският съюз също закупили 100 от писалките „Фишер“ и 1000 пълнителя с мастило за използване в космическите му полети „Союз“. Преди това космонавтите му използвали моливи, за да пишат в орбита. Както американските астронавти, така и руски космонавти продължават да използват тези писалки.


Как се изработват и защо са толкова популярни

Всяка химикалка Fisher Space е прецизно сглобена, ръчно тествана и носи доживотна гаранция срещу всички производствени дефекти. Надеждно се представя при екстремни температури (-34 ⁰ C до + 120 ⁰ C ), под вода, при нулева гравитация, под всякакъв ъгъл. Kонструкцията и покритието на химикалката се състои от месинг и стомана. Накрайникът на пълнителя е топче от волфрамов карбид. Химикалката заема малко място, така че лесно можете да я сложите в портфейл или органайзер.

Мастилото на химикала е тиксотропно, в нормално състояние е твърдо и се втечнява при писане. Химикалката не прекъсва и не тече. Пише до 3 пъти по-дълго от нормалното мастило. Пълнителят съдържа газов патрон с азот под налягане, в който един малък метален цилиндър натиска специалното мастило, което е херметично затворено и по този начин тя може да пише под всякакъв ъгъл.


За кого е подходяща Fisher Space Pen

Химикалките Fisher Space Pen са отлична идея за подарък на мъже и жени с различни професии, защото са практични и дълготрайни, в същото време носят удоволствие от ползването и са отлична тема за разговор със своята история и технология. Със своите разнообразни стилове и цветове, те са подходящ престижен подарък за всякакви дейности - учители, лекари, юристи, политици, бизнес лидери, абитуренти, майстори, полицаи, военни. Подходящи са и като химикалка, която да зачислите в колата или ежедневната чанта - не се разтичат лятото и не замръзват зимата, можете да разчитате на тях във всяка ситуация

Автоматичен молив Fisher Space Pen - X-FF10PПодходящ за писане, рисуване, чертане и други.Характеристики :Материал на корпуса: АлуминийПокритие: Анодизиран алуминийЦвят: ЗлатоДължина: 13,7 смДиаметър: 8 ммТегло: 11.8 грамаМонтажна скоба: КлипсПълнител: 0.5мм графитПодаръчна кутияГумичка под бутонаИс..
25.00 лв.
Без данък:25.00 лв.
Автоматичен молив Fisher Space Pen - X-FF8PПодходящ за писане, рисуване, чертане и други.Характеристики :Материал на корпуса: АлуминийПокритие: Анодизиран алуминийЦвят: БронзДължина: 13,7 смДиаметър: 8 ммТегло: 11.8 грамаМонтажна скоба: КлипсПълнител: 0.5мм графитПодаръчна кутияГумичка под бутонаИст..
25.00 лв.
Без данък:25.00 лв.
Пълнителят на Fisher Space Pen от серията PR (Pressurized Refill) с дебелина на линията от 1,1 мм, има три пъти по-дълъг живот от обикновените пълнители. Всеки пълнител пише повече от 3 600 м в зависимост от повърхността и начина на писане. Моделът пасва на всички химикали ..
20.00 лв.
Без данък:20.00 лв.
Космическата химикалка от серия 400 е първият модел на Fisher и все още е най-популярният им продукт.Независимо дали сте в гората и попълвате етикет за трофей, или отбелязвате в списъка с безкрайните служебни задължения, химикалката Armor Black Bullet Space Pen с матова черна щипка е идеалният спътн..
94.00 лв.
Без данък:94.00 лв.
Космическата химикалка от серия 400 е първият модел на Fisher и все още е най-популярният им продукт.Независимо дали сте в гората и попълвате етикет за трофей, или отбелязвате в списъка с безкрайните служебни задължения, химикалката Tungsten Bullet Space Pen с матова черна щипка е идеалният спътник...
94.00 лв.
Без данък:94.00 лв.
Класическата химиалка Cap-O-Matic Space Pen е работния кон в портфолиото. Активирането с една ръка прави този модел химикалка отличен избор за офис, строителни бригади, правоприлагащи органи, пожарникари, военни, лица, медицински специалисти, хора на открито, мъже и жени - всеки, който изисква надеж..
38.00 лв.
Без данък:38.00 лв.
Класическата химиалка Cap-O-Matic Space Pen е работния кон в портфолиото. Активирането с една ръка прави този модел химикалка отличен избор за офис, строителни бригади, правоприлагащи органи, пожарникари, военни, лица, медицински специалисти, хора на открито, мъже и жени - всеки, който изисква надеж..
38.00 лв.
Без данък:38.00 лв.
Химикалка Fisher Space Pen Brushed Chrome BulletКосмическата химикалка от серия 400 е първият модел на Fisher и все още е най-популярният им продукт. Този модел е с надраскано матово хромирано покритие.Всяка химикалка Fisher Space е прецизно сглобена, ръчно тествана и носи доживотна гаранция срещу..
80.00 лв.
Без данък:80.00 лв.
Химикалка Fisher Space Pen Chrome Bullet с клипсКосмическата химикалка от серия 400 е първият модел на Fisher и все още е най-популярният им продукт. Моделът 400 CL е с перфектно хромово покритие на месинговото тяло и го прави един от най-стилните и предпочитани химикалки за подарък.Всяка ..
80.00 лв.
Без данък:80.00 лв.
Космическата химикалка от серия 400 е първият модел на Fisher и все още е най-популярният им продукт.Моделът 400GGCL е елегантна и компактна писалка, изработена от месинг и допълнително лакирана, за да запази оригиналния цвят и да няма патина. Предлагаме и модел 400RAW, който има патина и антибактер..
89.00 лв.
Без данък:89.00 лв.
Химикал Fisher Space Pen 400BCLКвадратният връх на капачката придава на химикала модерен стил, като същевременно представя класическия дизайн на химикалите от серията Bullet. Новият Fisher X-Mark се характеризира с висока издръжливост и малък размер, което го прави идеалната химикалка за къмп..
80.00 лв.
Без данък:80.00 лв.
Химикалка Fisher Space Pen Antimicrobial Raw Brass BulletКосмическата химикалка от серия 400 е първият модел на Fisher и все още е най-популярният им продукт.Моделът 400RAW е елегантна и компактна писалка, изработена от 85% медна сплав и 15% цинкова сплав, благодарение на която има силни антибактери..
76.00 лв.
Без данък:76.00 лв.
Космическата химикалка от серия 400 е първият модел на Fisher и все още е най-популярният им продукт.Вдъхновението зад името на нашия 400LG Aurora Borealis Green Bullet Space Pen, идва от нашата любов и възхищение към феномена Северно сияние, често наблюдаван в части от Аляска, Канада, Норвегия, Шве..
94.00 лв.
Без данък:94.00 лв.
Космическата химикалка от серия 400 е първият модел на Fisher и все още е най-популярният им продукт.Тази химикалка има покритие от златист титаниев нитрид, което от най-добрите и издръжливи покрития, поставяни някога върху пишещ инструмент. Титаниевия нитрид е изключително твърдо и антиабразивно по..
167.00 лв.
Без данък:167.00 лв.
Космическата химикалка от серия 400 е първият модел на Fisher и все още е най-популярният им продукт.Тази лимититрана серия химикалки има покритие от черен титаниев нитрид, което от най-добрите и издръжливи покрития, поставяни някога върху пишещ инструмент. Титаниевия нитрид е изключително твърдо и ..
245.00 лв.
Без данък:245.00 лв.
Космическата химикалка от серия 400 е първият модел на Fisher и все още е най-популярният им продукт.Моделът Blue Moon Bullet Space Pen, се отличава с ярко синьо полупрозрачно покритие, напомнящо за многобройните мистериозни и тъмносини мъглявини на нашата огромна галактика. Цвят, който наистина при..
94.00 лв.
Без данък:94.00 лв.
Космическата химикалка от серия 400 е първият модел на Fisher и все още е най-популярният им продукт.Моделът 400/FSP e елегантна и компактна химикалка, изработена от месинг и хромирана. На корпуса и изпечатано логото на Fisher Space pen. В комплекта няма клипс, който може да бъде закупен отделноВсяк..
76.00 лв.
Без данък:76.00 лв.
Космическата химикалка от серия 400 е първият модел на Fisher и все още е най-популярният им продукт.Тази химикалка има покритие от златист титаниев нитрид, което от най-добрите и издръжливи покрития, поставяни някога върху пишещ инструмент. Титаниевия нитрид е изключително твърдо и антиабразивно по..
167.00 лв.
Без данък:167.00 лв.
Химикалка Fisher Space Pen Matte Black Bullet Космическата химикалка от серия 400 е първият модел на Fisher и все още е най-популярният им продукт. Този модел е с надраскано матово хромирано покритие.Всяка химикалка Fisher Space е прецизно сглобена, ръчно тествана и нос..
80.00 лв.
Без данък:80.00 лв.
Космическата химикалка от серия 400 е първият модел на Fisher и все още е най-популярният им продукт.Моделът 400/FSP e елегантна и компактна химикалка, изработена от месинг в матово черен цвят. На корпуса и изпечатано логото на Fisher Space pen. В комплекта няма клипс, който може да бъде закупен отд..
76.00 лв.
Без данък:76.00 лв.
Космическата химикалка от серия 400 е първият модел на Fisher и все още е най-популярният им продукт.Розовата химикалка bullet е в колекцията от десетилетия. Този електриково розов цвят е жив, смел и игрив. Това са само някои думи, които описват неговата визуална привлекателност, докато издръжлив на..
89.00 лв.
Без данък:89.00 лв.
Химикалка Fisher Space Pen Tahitian Blue Bullet с клипсКосмическата химикалка от серия 400 е първият модел на Fisher и все още е най-популярният им продукт. Всяка химикалка Fisher Space е прецизно сглобена, ръчно тествана и носи доживотна гаранция срещу всички производствени дефекти. Надеждно ..
94.00 лв.
Без данък:94.00 лв.
AG7 е оригиналната космическа химикалка Fisher, която е използвана в космическата мисия Apollo 7 през 1968 г. след 2 години сериозни тестове от НАСА и оттогава се използва във всички пилотирани космически полети. Цялостният дизайн и конструкция на този химикал не са се променяли повече от 50 години ..
176.00 лв.
Без данък:176.00 лв.
Химикалка Fisher Space Pen 338 Calibre LAPUA Този химикал е чудесен подарък за любители на лова или военни. Изработен е от истинска гилза .338 Lapua Magnum. Вътре в корпуса има лакирана бронзова Космическа писалка. Корпусът на химикала е изработен от чист меси..
100.00 лв.
Без данък:100.00 лв.
Тази химикалка Fisher Executive предлага тежестта и усещането, които днешният офис воин изисква! Независимо дали работите в офис или навън, серията INFINIUM осигурява стил и комфорт, както в писането, така и в представянето. Както при всички химикалки Fisher Space, тя предлага изключително качество ..
444.00 лв.
Без данък:444.00 лв.
Химикалка Fisher Space Pen Bullet .375 Тази химикалка е чудесен подарък за любители на лова или военни. Изработена е от корпус от куршум калибър .375 H&H. Вътре в корпуса има лакирана бронзова bullet химикалка. Корпусът на химикала е изработен от чист месинг. Всяка бройка има..
67.00 лв.
Без данък:67.00 лв.
Тази химикалка Fisher Executive предлага тежестта и усещането, които днешният офис воин изисква! Независимо дали работите в офис или навън, серията INFINIUM осигурява стил и комфорт, както в писането, така и в представянето. Както при всички химикалки Fisher Space, тя предлага изключително качество ..
356.00 лв.
Без данък:356.00 лв.
Химикалка Fisher Space Pen CLUTCH PenХимикалката Fisher Space Pen CLUTCH Pen е с брониран корпус. Моделът CLUTCH първоначално е проектиран за горивната промишленост, където здравата му конструкция се използва при най-тежките условия. Дали на петролна платформа в океана, в пясъците на ..
135.00 лв.
Без данък:135.00 лв.
Химикалка Fisher Space Pen Police Pro Matte Black с клипсЗадълженията на полицейския служител изискват подходящи инструменти, за да се свърши работата правилно; имахме предвид тази концепция, когато проектирахме нашата Police Pro Space Pen за момчетата (и момичетата) в синьо.Отличаващ се с неотразяв..
100.00 лв.
Без данък:100.00 лв.
Химикалка Fisher Space Pen ZGMB Zero Gravity Matt Black Всяка химикалка Fisher Space е прецизно сглобена, ръчно тествана и носи доживотна гаранция срещу всички производствени дефекти. Надеждно се представя при екстремни температури (-34 ⁰ C до + 120 ⁰ C ), п..
94.00 лв.
Без данък:94.00 лв.
Химикалка Fisher Space Pen Antimicrobial Raw Brass Cap-O-Matic M4RAW с клипсМоделът Cap-O-Matic е елегантна химикалка, изработена от 85% медна сплав и 15% цинкова сплав, благодарение на която има силни антибактериални свойства и предпазва от микроорганизми. Изключително полезна функция, която в..
67.00 лв.
Без данък:67.00 лв.
Химикалка Fisher Space Pen M4G Cap-O Matic Brass LacquerКласическата химиалка Cap-O-Matic Space Pen е работния кон в портфолиото. Активирането с една ръка прави този модел химикалка отличен избор за офис, строителни бригади, правоприлагащи органи, пожарникари, военни, лица, медицински специалисти, х..
80.00 лв.
Без данък:80.00 лв.
Space Pen Cerakote® Flat Dark Earth (FDE) е търсена от военни, експерти по оцеляване, туристи, ловци и ентусиасти на открито, които изискват екипировката им да работи навсякъде, без значение колко сурова може да е средата. Покритието Cerakote® създава устойчив на химикали, корозия и топлоустойчив ин..
80.00 лв.
Без данък:80.00 лв.
Space Pen Cerakote® Olive Drab Green (O.D.) е търсена от военни, експерти по оцеляване, туристи, ловци и ентусиасти на открито, които изискват екипировката им да работи навсякъде, без значение колко сурова може да е средата. Покритието Cerakote® създава устойчив на химикали, корозия и топлоустойчив ..
80.00 лв.
Без данък:80.00 лв.
Химикалка Fisher Space Pen M4C Chrome Space PenКласическата химиалка Cap-O-Matic Space Pen е работния кон в портфолиото. Активирането с една ръка прави този модел химикалка отличен избор за офис, строителни бригади, правоприлагащи органи, пожарникари, военни, лица, медицински специалисти, хора ..
80.00 лв.
Без данък:80.00 лв.
Tradesman е НАЙ-НОВОТО допълнение към семейството на Fisher Space Pen Cap-O-Matic. След години на активно ползване от леката промишленост и строителната индустрия, Fisher Space Pen ви предлага най-издръжливия и надежден инструмент за писане на всяко работно място! След истории за неработещи химикалк..
67.00 лв.
Без данък:67.00 лв.
Химикалка Fisher Space Pen M4B - Матово черно Класическата химиалка Cap-O-Matic Space Pen е работния кон в портфолиото. Активирането с една ръка прави този модел химикалка отличен избор за офис, строителни бригади, правоприлагащи органи, пожарникари, военни, лица, медицински специалис..
55.00 лв.
Без данък:55.00 лв.
Telescoping space pen се отличава със солидна алуминиева конструкция и уникален механизъм за прибиране. Издърпването на края на химикала показва пълнителя и се превръща в инструмент за писане с нормална дължина. Няма капачка, просто издърпвате края, за да го ползвате, и го натискате навътре, за да г..
103.00 лв.
Без данък:103.00 лв.
Пътувате леко? Stowaway предлага същите страхотни предимства и издръжливост като стандартната Space Pen с допълнителна бонус функция: Компактност и лекота.С тяло, което е малко по-голямо от пълнителя с мастило, сгънатата Stowaway може лесно да бъде прибрана почти навсякъде! Тази лека писалка е идеал..
43.00 лв.
Без данък:43.00 лв.
Пътувате леко? Stowaway предлага същите страхотни предимства и издръжливост като стандартната Space Pen с допълнителна бонус функция: Компактност и лекота.С тяло, което е малко по-голямо от пълнителя с мастило, сгънатата Stowaway може лесно да бъде прибрана почти навсякъде! Тази лека писалка е идеал..
43.00 лв.
Без данък:43.00 лв.
Пътувате леко? Stowaway предлага същите страхотни предимства и издръжливост като стандартната Space Pen с допълнителна бонус функция: Компактност и лекота.С тяло, което е малко по-голямо от пълнителя с мастило, сгънатата Stowaway може лесно да бъде прибрана почти навсякъде! Тази лека писалка е идеал..
43.00 лв.
Без данък:43.00 лв.
Класическата химиалка Cap-O-Matic Space Pen е работния кон в портфолиото. Активирането с една ръка прави този модел химикалка отличен избор за офис, строителни бригади, правоприлагащи органи, пожарникари, военни, лица, медицински специалисти, хора на открито, мъже и жени - всеки, който изисква надеж..
38.00 лв.
Без данък:38.00 лв.
Класическата химиалка Cap-O-Matic Space Pen е работния кон в портфолиото. Активирането с една ръка прави този модел химикалка отличен избор за офис, строителни бригади, правоприлагащи органи, пожарникари, военни, лица, медицински специалисти, хора на открито, мъже и жени - всеки, който изисква надеж..
38.00 лв.
Без данък:38.00 лв.
Класическата химиалка Cap-O-Matic Space Pen е работния кон в портфолиото. Активирането с една ръка прави този модел химикалка отличен избор за офис, строителни бригади, правоприлагащи органи, пожарникари, военни, лица, медицински специалисти, хора на открито, мъже и жени - всеки, който изисква надеж..
38.00 лв.
Без данък:38.00 лв.
Класическата химиалка Cap-O-Matic Space Pen е работния кон в портфолиото. Активирането с една ръка прави този модел химикалка отличен избор за офис, строителни бригади, правоприлагащи органи, пожарникари, военни, лица, медицински специалисти, хора на открито, мъже и жени - всеки, който изисква надеж..
38.00 лв.
Без данък:38.00 лв.
Класическата химиалка Cap-O-Matic Space Pen е работния кон в портфолиото. Активирането с една ръка прави този модел химикалка отличен избор за офис, строителни бригади, правоприлагащи органи, пожарникари, военни, лица, медицински специалисти, хора на открито, мъже и жени - всеки, който изисква надеж..
38.00 лв.
Без данък:38.00 лв.
Класическата химиалка Cap-O-Matic Space Pen е работния кон в портфолиото. Активирането с една ръка прави този модел химикалка отличен избор за офис, строителни бригади, правоприлагащи органи, пожарникари, военни, лица, медицински специалисти, хора на открито, мъже и жени - всеки, който изисква надеж..
38.00 лв.
Без данък:38.00 лв.
Класическата химиалка Cap-O-Matic Space Pen е работния кон в портфолиото. Активирането с една ръка прави този модел химикалка отличен избор за офис, строителни бригади, правоприлагащи органи, пожарникари, военни, лица, медицински специалисти, хора на открито, мъже и жени - всеки, който изисква надеж..
38.00 лв.
Без данък:38.00 лв.
Показани 1 от 48 | 66 (2 Страници)
Здравейте,
изберете как да се свържете с нас. Ще отговорим максимално бързо.