













Кухненски нож Tojiro REPPU Kiritsuke Petty 150мм FD-1360 - SG2 ламинат - дръжка тик
- Размери: 30.00cm x 6.00cm x 2.00cm
- Артикулен номер: d-29-135-4298
- Наличност: на склад
- Доставка: до 2 работни дни
- Трислойно антикорозионно острие със сърцевина от прахова стомана SG2
- Осмоъгълна дръжка от тиково дърво
- Произведен в Япония
- Изключителни режещи качества
- Ръката ви не се сковава и не се уморява при продължителна работа
Може да добавите още:
Точило за ножове Tojiro с керамични ролки и диамант FC-462 | 67.00 лв. (34.26€) | ||
Протектор за нож 16.5х3.5 см - Nakiri | 5.40 лв. (2.76€) |
Купи с
48 вноски по 14.06 лв. (7.19€)
Кухненски нож Tojiro REPPU Kiritsuke Petty 150мм FD-1360 - SG2 ламинат - дръжка тик – вземи за 450.00 лв. (230.08€)
Серията японски ножове Tojiro Reppu елегантно съчетава модерна прахова металургия със своята стомана SG2 и минималистичен дизайн с осмоъгълна дръжка от тиково дърво. В допълнение към красивия си външен вид то е и много устойчиво на влага и плесен. Този нож е много тънък, лек и изключително остър. Сглобката и финишът на Tojiro са превъзходни и последователни. Върхът „киритсуке“ улеснява сложното рязане, като същевременно придава на ножа по-агресивен вид. Ръчно изработен в Цубаме, Япония.
Цялостният дизайн е много изчистен, без излишни украшения.
ХАРАКТЕРИСТИКИ:
- Дължина на острието: 150мм
- Обща дължина: 275мм
- Височина на острието: 30 мм
- Дължина на дръжката: 115 мм
- Тегло: 52 грама
- Слоеве на острие: 3 San Mai
- Острие: SG2 прахова неръждаема стомана
- Дебелина на острието: 1,5 мм при петата
- Твърдост (HRC): 62-63
- Материал на дръжката: Тиково дърво
- Форма на дръжката: Осмоъгълен
- Скосяване: двустранно
- Страна на произход: Цубаме, Япония
Tojiro е Японска компания, специализирана в производството на висококачествени кухненски ножове.
Tojiro стартира производство на ножове през 1955г. с нож за плодове от неръждаема стомана.
С послание "Повече от острота", те се стремят да осигурят не само остротата, но и усещане, че ножът приляга удобно в ръката ви, докато го използвате, превръщайки се във ваш партньор.
Tojiro обединява японските традиции в производството на ножове и съвременната технологии. С други думи, те се възползват от високата ефективност на производството, на съвременните машини и качествата на кованата стомана обединени с уменията и инстинкта на занаятчиите, чрез ръчна довършителна работа и качествен контрол.
Продължават да полагат усилия за внимателно производство на ножовете, така че един нож Tojiro да може да осигури най-голямо удовлетворение на клиента.
Най-често използвана при производството на кухненските им ножове е ламинираната стомана. Тя се изковава по същия начин, по който се изковава традиционният японски меч "Катана" от тамахагане.
Съвети за поддръжка на ножа:
- Режете върху пластмасова или дървена дъска, но не бамбукова. В никакъв случай не режете върху стъклена дъска, порцеланова чиния или срещу пръстите си.
- Не прилагайте странично натоварване или усукване върху режещия ръб.
- Точете често – ножа по лесно се поддържа бръснещо остър, от колкото да се заточва основно, ако е много изхабен.
- Не мийте в съдомиялна машина.
- Кухненските ножове са предназначени за употреба само в кухнята.
Артикулен номер: d-29-135-4298
Марков артикул от TOJIRO
Намаляващ на склад – не чакай.
Разгледай свързаните категории: Ножове, Кухненски ножове