Лятото е сезон, в който най-често имаме досег с водата и прекарваме време навън по най-различни поводи, а също така ходим по-леко облечени и трябва да олекотим ежедневните джаджи.

През Юни пуснахме в продажба четири модела ножове, които са особено подходящи за сезона, вижте повече за тях.




Manly Peak е доказан модел на българския производител Manly. За първи път обаче го предлагаме с дръжка от FRN – композитен материал, който е направен от найлон, подсилен със стъкловлакна. Този материал се ползва отдавна от световните производители на ножове и се е доказал в годините като лек, издръжлив и изключително неподатлив на външни влияния. Доколкото ни е известно, това е първият български нож с такъв материал на дръжката, защото производството му изисква много специфичен набор от машини.

Подбрахме и стоманата 14C28N на шведската фирма Sandvik за острието, заради нейната висока корозионна устойчивост, остро и лесно заточване. Резултатът е ултра лек сгъваем нож с тегло под 100 г, с дължина на острието от 95 мм и с фино сведен основен скос, оптимизиран за рязане и особено подходящ за сезона. Дали ще бъде изложен на високата влажност на море или планина, ще ловите риба или ще ходите на къмпинг, през лятото, ножовете се срещат по-често с водата и солта. Дори и само да го носите в джоба, през летния сезон хората се потят по-често, а потта е солена и изключително агресивна спрямо ножа.

Ниското тегло и компактните размери допълват усещането за лекота, присъщо за този период от годината. Острието с дължина 95 мм е подходящо за широк кръг от дейности, а стоманата и скоса го правят много удобен за работа с храна – на къмпинг, излет, риболов, почивка и т.н. И не на последно място по важност – заточването и поддръжката в полеви условия са изключително улеснени.


Предлагаме два модела от този нож:


Нови за лятото са и два модела сгъваеми филетиращи ножа, особено подходящи за обработка на риба и месо – за рибари, къмпингари или просто когато сами приготвяте храната на почивка. И двата са с гумени, неплъзгащи дръжки, удобни за работа и с мокри ръце.




Стоманата е 3Cr13MoV – силно неръждаема, гъвкава и лесна за заточване. По-малкият модел Dulotec K107 е с острие 125 мм и изключително лек с тегло от само 83 грама, а по-големият Dulotec K108 е с подсилена конструкция, по-масивна дръжка и приставка за махане на люспите на рибите. При него острието е 155 мм и теглото е 177 г.

Разгледайте и категорията ни за сгъваеми ножове 

Можете да допълните летния арсенал и с леки фенери с марка Fenix. Изберете подходящия размер и мощност от Е серията.


Леки фенери Fenix


За осветяване на по-дълги летни нощи, Ви предлагаме да изберете челник Dulotec в няколко различни варианта.


Качествени челници Дулотек


Ако имате въпроси или изпитвате затруднения при избора си, може да ни се обадите на тел.: 0896512202